Rețeaua CO

Activăm local pentru schimbare la nivel național.

Găsește organizația din județul tău:

COR

Înființează organizație județeană de elevi la tine și hai să facem echipă.

viziunea retea (1)

Nevoia elevilor de a se exprima!

Rețeaua Comunităților ONedu a apărut ca o inițiativă a Consiliului Director al Comunității ONedu România din mandatul 2019, fiind evidentă nevoia elevilor de a se exprima la nivel local și contribui la digitalizarea educației. Primele încercări au eșuat, însă inițiativa a revenit ca parte din regulamentele organizației naționale în anul 2020, când apar primele două organizații: la Galați și la Mureș.

Rolul organizațiilor județene este de a contribui la îndeplinirea misiunii Comunității ONedu România, prin organizarea de evenimente locale, campanii naționale și advocacy pe plan local pentru proiectele naționale.

Ne propunem ca până în 2025 să avem în peste 80% din județele României organizații județene, următorul pas fiind în plan școlar.

Valorile și principiile pe care se bazează Rețeaua

RESPONSABILITATE
PERSEVERENȚĂ
COLABORARE
CREATIVITATE
SOLIDARITATE
viziunea retea

Aducem soluții pe plan local!

Un rol important al organizațiilor județene este și acela de a strânge fonduri pentru soluții naționale care urmează a fi implementate la nivelul fiecărui județ. Fără sprijinul Rețelei Comunităților ONedu, organizația națională ar strânge fonduri mai greu pentru instrumente digitale create gratuit pentru elevi și școli.

Totodată, Rețeaua reprezintă o voce comună a elevilor din țară, prin creare de punți de legătură între organizația națională și instituțiile statului responsabile de educație și tineret.

Organizăm evenimente locale de strângeri de fonduri, colectăm formulare 3,5% și primim sprijinim din partea organizațiilor-soră pentru a face schimbare în educație.