brand cor
Block
"Am simțit nevoia aceasta și mi-am zis să iau inițiativă."
- Cosmin Andrei, CEO

Din civism cresc idei

Am pornit ca un grup civic de elevi care își doreau să realizeze o platformă de e-learning, aspect prevăzut încă din 2011 în Legea Educației Naționale și nerealizat de nicio guvernare. Nu aveam pic de experiență, astfel ne-am dorit să facem mult mai mult bine prin digitalizare, astfel am inițiat două programe care ne-au ajutat să înțeleg cum funcționează statul și instituțiile publice: Web în Primării și Web în Educație. Acesta avea să fie doar începutul pentru ceea ce visam să facem.

FB_IMG_1596318014769

“Noi, membri fondatori, credem în puterea tehnologiei și vrem ca educația să aibă suport digital. Prin intermediul grupului civic pe care îl înființăm astăzi, ne dorim să oferim suport școlilor din toată țara și să determinăm Ministerul Educației să accepte nevoile elevilor. Fie ca, într-o zi, să ne uităm cu mândrie la decizia pe care o luăm astăzi și să ne bucurăm de puterea cu care am dat startul unei lupte grele și plină de obstacole.”

 ~ Declarația lui Cosmin și Denisa la înființarea organizației

1 iulie 2019

Obținem sprijin juridic

Orice organizație la început de drum are nevoie de sprijin ca să crească și să dezvolte. Mama noastră a fost Asociația pentru copii cu dizabilități Mă Bucur de Viață, prin directorul ei Mihaela Lupu, care nu doar că ne-a susținut activitatea, însă ne-a și ajutat să înțelegem cum funcționează mediul ONG și să gândim strategic demersurile noastre. Legătura a fost puternică, astfel încât pe data de 1 iulie 2020 devenim oficial structură a asociației, obținând astfel cea mai importantă victorie pentru elevii din România, o organizație cu fonduri pentru digitalizarea educației.

FB_IMG_1596317961194

“Este important să încurajăm tinerii să creadă într-o Românie a secolului 21.”

 ~ Mihaela Lupu, Director Executiv Asociația Mă Bucur de Viață.

1 +
voluntari implicați
1 +
soluții propuse
1 +
soluții în curs de implementare