Cine suntem?

Elevii se unesc pentru digitalizarea educației!


Comunitatea ONedu România este o structură apolitică și non-profit a elevilor din învățământul preuniversitar, care militează pentru digitalizarea sistemului educațional din România și creează resurse gratuite pentru elevi, profesori, părinți și unitățile de învățământ. Instrumente digitale, platforme de e-learning, adunări în toată țara, elevii implică tinerii în procesele decizionale și sunt parteneri de dialog cu instituțiile statului. Întreaga activitate se bazează pe voluntariat, structura implicându-se activ în dezvoltarea tinerilor și a voluntariatului în România.

100+

Voluntari

Am implicat peste 100 de tineri în acțiunile noastre.

1000+

Susținători

Am convins peste 1000 de persoane de importanța digitalizării sistemului educațional.

50+

Parteneri

Am colaborat cu peste 50 de organizații și companii, inclusiv instituții ale statului.

20+

Campanii

Am desfășurat peste 20 de campanii și proiecte pentru elevii din România.

Așa nu se mai poate!


În 2019, pe data de 1 iulie, am spus împreună „Așa nu se mai poate!”. Cosmin și Denisa, doi tineri implicați activ în Galați pentru educație, au vrut să realizeze o platformă de studiu pentru elevii gălățeni, numind-o ONedu, de la Online Education. În scurt timp, cei doi au înțeles importanța unei astfel de inițiative și potențialul pe care îl are, înființând Comunitatea ONedu România, organizație care să implice tinerii voluntar și să facă acțiuni în zona educației digitale. Organizația creștea, iar proiectele deveneau mult mai solicitante din punct de vedere juridic, astfel că la un an de înființare, grupul de inițiativă devine structură a Asociației pentru copii cu dizabilități - Mă Bucur de Viață, urmând ca, într-un viitor nu foarte apropiat, organizația să capete maturitate și să devină ONG de sine stătător.

Uniți pentru educație!


Suntem o echipă mică, care facem lucruri utile cu resurse puține. Milităm alături de elevii din România pentru digitalizarea sistemului educațional, creăm resurse gratuite și încercăm să reacționăm cât mai rapid la nedreptățile pe care actorii educaționali le întâmpină în strânsă legătură cu educația digitală. Datorită ție muncim cu drag și facem ca lucrurile să se întâmple.

Nu acționăm singuri!


Pentru toate proiectele noastre avem nevoie de susținători, parteneri și voluntari care să investească în munca noastră. Mulțumim tuturor organizațiilor, companiilor și ambasadorilor pentru încrederea pe care ne-o acordă, pentru că lucrează împreună cu comunitatea noastră și pentru efortul depus spre digitalizarea educației și construirea unei societăți mai bune.

 

Facem parte din

DSJC Member POSITIVE 450px
cnpt
Donează